FEEST in handbalhal in Voorhout

Zaterdag was de tegenstander het Haagse Hellas 2. Aangezien de teams met blessures te maken hebben, moest er wat doorgeschoven worden naar het eerste wat in de ere-divisie speelt. Speelsters van het derde worden dan opgeroepen. Maar Foreholte heeft ook  (langdurige) blessures zoals b.v.  Annelies Zwetsloot, Kim Schuurbiers, Lize Vrolijk, Marlen Arroyo.  Daarbij  was er slechts één scheidsrechter en er mocht en kon wat meer, dus iedereen maakte er het beste van en het werd een sportieve en doelpuntrijke wedstrijd. Foreholte 44x en Hellas  21x.

Het is ook wel eens leuk, wanneer het allemaal wat gemakkelijker verloopt. Ten eerste omdat je zelf goed speelt en ten tweede omdat je tegenstander gehavend is door blessures. Foreholte  nam de leiding om deze de hele wedstrijd niet meer af te staan. Hellas probeerde een persoonlijke dekking op Anabel Arroyo, maar hier kwam men weer van terug toen bleek dat de Voorhoutsen er een antwoord op hadden. Menig bal werd onderschept of geblokt en o.a. 17 keurig afgeronde breaks waren het resultaat. Foreholte wist ook nog twee 7-meters te missen. Verder maakte cirkelspeelster Ramona Vink, door zich goed op te stellen, ruimte voor de instartende opbouwspeelsters en om zo de  hoekspeelsters vrij te spelen. Een enigszins rommelige eerste helft werd afgesloten met een 22-11 stand, hetgeen geenszins geflatteerd was.

In de tweede helft gingen de Foreholte dames goed door, hoewel het wel even duurde tot de 40 ste bal er in vloog. Maar dat mocht de pret niet drukken. Op de tribune werd gezongen, hoe mooi het allemaal wel was. Maar de dames moeten wel reëel blijven, want zondag wacht Westside in Amsterdam en dat wordt een ander verhaal. Dan zal men er in deze laatste competitiewedstrijd van het jaar er moeten staan, om Hercules te kunnen blijven volgen nu op 1 punt. Maar het team groeit nog iedere week en kan elkaar steeds beter vinden. Ook in deze confrontatie met de altijd lastige tegenstander als Hellas  heeft men zich niet laten meeslepen en speelde het eigen spelletje. Verdedigend was het ook acceptabel. Doelpunten: Naomi Hoogervorst 7x, Nikki vd Post 6x,  Saskia Kolster en Anabel Arroyo beide 5x, Ramona Vink, Dana Vincenten, Lisanne Ruiter en Annet Kraakman allen 4x, Anouk Zwaan 3x en Melanie Zwaan 2x.

Deze week géén bekerwedstrijd maar de belangrijke wedstrijd tegen Westside in Amsterdam op zondag  21 december om 13.30 uur in de Calandhal.

Geplaatst op 14/12/2014, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Reacties staat uit voor FEEST in handbalhal in Voorhout.

Reacties zijn gesloten.