FOREHOLTE WERKT HARD VOOR 2 PUNTEN

Zaterdag stond de lastige wedstrijd in Etten-Leur tegen Internos op het programma. Met 8 fanatieke supporters in een super luxe BEUK-bus hadden de Voorhoutsen een goede reis. Wetende dat er een moeilijke wedstrijd zou volgen. Foreholte vocht voornamelijk tegen zichzelf.

Het eerste gedeelte verliep nog het beste. In de tweede helft kwamen de dames van coach Ricardo Clarijs zelfs met 8 doelpunten voor, om het vervolgens vlak voor tijd terug te laten komen tot 2 verschil. De dames hielden alsnog het hoofd koel en wisten met 31-33 te winnen. Wanneer concurrent Hercules zondag verliest staan 5 van de 12 ploegen in deze 2e divisie op 12 punten en is Foreholte lijstaanvoerder vanwege het beste doelsaldo.

In een nieuwe sporthal, waar helaas geen kleefhars gebruikt mocht worden, kwam Foreholte het best uit de startblokken 0-4. Hierna leek Internos alles weer op de rails te hebben, maar eigenlijk verzuimde Foreholte de linker opbouwster en de cirkelloopster consequent aan te pakken en aanvallend was er bij enkelen weinig inspiratie. Dit nam niet weg, dat er toch enkele mooie combinaties te zien waren en vooral goed uitgevoerde breaks. Rust 16-15. In de tweede helft dus een grillig verloop. Internos versterkten hun verdedigende acties en konden een aantal keer de (straf) bank opzoeken. Hier maakten de Voorhoutsen dankbaar gebruik van. De stand was op een gegeven moment 8 doelpunten voorsprong. Het was vooral keepster Kim Geerlings (met als reserve  Eslie Elst)  die totaal zelfs 25 stops had en haar teamgenoten op moeilijke momenten in de race hield. Het laatste gedeelte was erg spannend, omdat Internos bleef aandringen. De punten gingen toch, uiteindelijk terecht mee de bus in naar Voorhout. De busreis was ook weer goed voor de teambuilding, want zingen en zorg voor de catering doen de dames ook goed samen!

De scores kwamen van: Ramona Vink en  Nikki vd Post beide 6 x, Annet Kraakman  5 x, Lisanne Ruiter 4 x, Naomi Hoogervorst en Anabel Arroyo beide 3 x, Saskia Kolster, Lize Vrolijk,  Mariska Poot allen 2 x.

Donderdag om 21.00 uur de tweede bekerronde. Westlandia komt in de Tulp de strijd aanbinden tegen Foreholte.

Zaterdag  13 december wederom een thuiswedstrijd in de Tulp voor de competitie tegen de reserves van het Haagse Hellas om 20.30 uur.

Dames selectie

Geplaatst op 07/12/2014, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.