Close finish voor Dames C1

Zaterdag stond de wedstrijd DIOS C1 – Foreholte C1 op het programma. De nummer 2 tegen de nummer 1 van de 1e klasse A. De meiden waren bewust niet gaan trainen bij de handbalschool deze ochtend om een optimale voorbereiding te hebben en goed uitgerust aan de wedstrijd te beginnen.

We starten met een 5-1 verdediging. De bal werd rond gespeeld en zette direct wat in, helaas onderschept en werd gelijk afgestraft 1-0. Foreholte kwam terug mooi balletje naar de hoek en Zoë maakte 1-1. Er werd goed druk gezet en zo stond het snel 1-3. Goed samenspel en mooie acties van Foreholte 2-5. Door slordige balletjes van onze kant kon DIOS profiteren: 4-5. We gingen naar een 6-0 verdediging, want DIOS deed geen doelpogingen vanuit de tweede lijn. Dit gaf het spel van Foreholte meer rust. Al werd het spel wel wat ruwer. Geel en een pingel tegen, DIOS kwam op 5-6.

In de rust de welbekende puntjes op i zetten, om er weer vol tegen aan te gaan want, we willen natuurlijk wel de punten meenemen naar Voorhout. De dames ging direct voortvarend uit de startblokken mooie acties en goed samenspel zo liepen we uit naar 5-9. Ook mede door goed keeperswerk van Romy bleven we onze voorsprong behouden we liepen zelfs uit naar 6-10. Daarna kreeg de scheidsrechter het idee dat hij misschien nog wat kon betekenen voor DIOS … hij gaf maar liefst 3 pingels en 2 gele kaarten tegen Foreholte in de tweede helft. Maar, onze uitstekende keeper Romy stopte 2 van de 4 pingels! We bleven constant druk zetten en mooie wisseltjes inzetten kwamen we op 9-12. “Kat in het bakkie” zou je denken met nog minuut of 5 op de klok. De bal rond spelen om in balbezit te blijven was het advies vanaf de kant. Toch bleef DIOS druk uitoefenen en roken hun kansen 10-12. Door goed doorgaan moest DIOS ingrijpen wat resulteerde in een pingel voor Foreholte.  Deze werd door Jolijn koelbloedig ingeschoten: 10-13. Ondertussen was de 5 minuten al verstreken maar, de scheidsrechter liet maar doorspelen en zo kon DIOS terugkomen naar 12-13. Verschrikkelijk spannend.  De meegereisde supporters gingen achter de meiden van de C1 staan door ze te schreeuwen naar de overwinning. Nog mooie bal vanuit de opbouw naar de hoek en goed doorgaan van Tamar werd het 12-14. We konden weer beetje adem halen, hij zou nu toch wel gaan fluiten voor het einde van de wedstrijd? Maar DIOS bleef doorgaan en scoorde zelfs 13-14. Vanaf de kant werd weer gezegd, rond spelen en balbezit houden en dat deden de meiden. Uiteindelijk klonk het verlossende eindsignaal.

Super knappe overwinning! Nu strak bovenaan op de eerste plaats en wedstrijd minder gespeeld. Klasse meiden! Doelpunten: Tamara, Sanne, Benthe, Tamar, Jolijn, Zoë allen 2, Elke, Demi beide 1.

Volgende week 14 december thuis tegen Hellas om 9:50 uur.

Geplaatst op 07/12/2014, in Dames C1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.