Foreholte doet goede zaken tegen Gemini

Afgelopen zaterdag was de wedstrijd om plaats 4 en mogelijk om plaats 3 wanneer MHV’81 zondag gaat verliezen. In een bomvolle Tulp waren de dames uit Zoetermeer op bezoek. Dit jonge team houdt van een snel spelletje handbal. Helaas moesten de dames, vanwege ziekte, het met 1 scheidsrechter doen. De man deed zijn taak echter voortreffelijk met medewerking van allen. De eerste helft kende een hoog tempo, wat in de tweede helft, zoals men kon verwachten, afnam. Maar men bleef knokken voor wat men waard was. Zodoende werd het een prachtige sportieve strijd.

Foreholte kwam goed uit de startblokken en nam na 5 min. met 5-2 de leiding. Gemini kwam gelijk terug door o.a. 3 breaks en een penalty te benutten en liep zodoende voorbij een verbaast Foreholte. (5-9). Gelukkig herpakten zij zich weer . Eigenlijk lijken de spelsystemen van beide teams op elkaar, alleen bleek Foreholte meer keuze tot wisselen van speelsters. Vlak voor rust zakte het tempo van Gemini wat weg en daar profiteerden de Voorhoutsen weer van. Rust 19-16.

De Voorhoutsen die hoog bezoek hadden van Prins Martin en Prinses Monica én de Jeugdprins Rik  en jeugdprinses Romy, die beide handballen (resp. B1 en A1), wilden zich natuurlijk van hun beste kant laten zien. Direct na rust speelde  Foreholte subliem. Na 10 minuten was de stand zelfs 27-17. Hierna leek het vuur voor een groot gedeelte geblust. De dames van beide teams hadden duidelijk erg veel gegeven in de 1e helft. Foreholte ging slordig spelen en liep onnodig tegen 4 tijdstraffen op. In deze fase liet keepster Kim Geerlings, (ondanks met opnieuw een bal tegen haar hoofd), zich weer uitstekend  zien met totaal 17 stops. Nu bleef het 30-26 en dus 2 punten er bij. Zaterdag 6 december de uitwedstrijd in Etten-Leur tegen Internos dat in de middenmoot bivakkeert.

De scores kwamen van Lize Vrolijk 8 x, Ramona Vink, Dana Vincenten, Naomi Hoogervorst en Saskia Kolster allen 4 x, Anabel Arroyo 3 x(2 p), Lisanne Ruiter 2 x, Nikki vd Post 1 x.

Geplaatst op 30/11/2014, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.