Foreholte door arbitrale blunder benadeeld

Dat het Limburgse IASON probeert  iemand met een 2 min. straf na 1 minuut het veld in te sturen, maar dat de leiding dit pas  doorkreeg na appelleren van de supporters en de bank van Foreholte tekende de wedstrijd in de 2e helft. Dezelfde speelster behoorde wederom 2 minuten te krijgen en vanwege de wisselfout nog een 2 min. straf. Inmiddels was er gescoord door IASON en de bewuste speelster zat slechts haar minuut uit. Daarbij tegen het fysiek  harde spel van de dames uit Valkenburg hebben de Voorhoutsen toch te weinig verweer. Dankzij de geweldige mentaliteit van de dames van Ricardo Clarijs konden zij  toch 1 zeer verdiend punt meenemen naar Voorhout.

De start van de 1e helft kenmerkte zich door gehaast en onzuiver spel bij Foreholte. Geregeld balverlies en er waren teveel doelpogingen (25) t.o.v. de scores (11). Het is dat keepster Kim Geerlings  haar doel goed verdedigde. Zij kreeg van  IASON zelfs drie ballen richting en op haar hoofd. Gelukkig kon ze doorspelen. IASON had ook moeite met de verdediging van de Voorhoutsen, maar door goed passeerwerk vonden zij geregeld de cirkelspeelster. Rust 10-11.

De tweede helft kenmerkte zich door bovengenoemd voorval. Het drukte wel degelijk een stempel op het verloop. Foreholte was “de klager”. Maar waarvoor zijn er regels opgesteld?  Zodoende bleef het spannend en kon het alle kanten op. Hoewel Foreholte na 12 minuten op 16-21 kwam, bleef IASON er toch in geloven. Foreholte kende een wat mindere periode en toen werd het 2 verschil. De Valkenburgsen roken  hun kans en zetten  een (te) stevig tandje erbij. En kwam gelijk 27-27. In de hectische slotfase wisten beide teams nog 2 x te scoren. Kort gezegd een boeiende wedstrijd waarin Foreholte tekort werd gedaan. Koploper Hercules verloor wederom en staat samen met MHV’81 en Westside op 10 punten, Gemini op 9 punten en Foreholte heeft 8 punten. Alle reden om zaterdag om 20.30 uur in de Tulp van Gemini te winnen. Het belooft spektakel te worden!

De scores waren van Dana Vincenten 8 x, Naomi Hoogervorst 7 x, Saskia Kolster 5 x, Anabel Arroyo 4 x, Ramona Vink 3 x, Lize Vrolijk en Nikki vd Post 1 x.

Meer foto’s kun je hier zien.

Geplaatst op 23/11/2014, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.