Dames 1 overtuigend naar winst tegen het Arnhemse E & A

Onder toeziend oog van vele supporters in sporthal De Tulp trokken de Voorhoutsen de goed ingezette lijn van afgelopen donderdag door. Dat de wedstrijd voor de stand belangrijk was om weer 2 punten te behalen was bij iedereen duidelijk. Na een goede eerste helft (16-11) liet Foreholte zien dat het behoort mee te draaien om de eerste plek in de competitie. Zelfs als de tegenstander telkens aan de noodrem moet trekken , bleven de Voorhoutse dames gedisciplineerd in hun spel en wonnen uiteindelijk ruim met 36-23.

Het was een snelle wedstrijd met goed cirkelspel en breaks en doelpunten vanaf elke positie. E & A vocht voor wat het waard was, maar had geen oplossing voor de beweeglijke Voorhoutsen. Helaas werden 3 penalty’s gemist en de acht  overtal situaties werden niet altijd voldoende benut door onzorgvuldig, gehaast spel. Het was toch de verdediging van E & A dat zich te hard opstelde, waardoor het sportieve naar de achtergrond werd gedreven. Foreholte was hierdoor kort na de rust een 5 tot 10 minuten van slag , maar bewonderenswaardig stegen zij daarna boven zichzelf uit en pakten het eigen  vertrouwde spel weer op. Terwijl Mariska Poot en Marlen Arroyo nog steeds niet kunnen meedoen en Kim Schuurbiers na 1 minuut in het veld met een blessure uitviel, hielden met name Ramona Vink (9x) Nikki vd Post (5x), Annabel Arroyo (5 x) en Naomi Hoogervorst (4 x) het team op de been. Er moet nog wel gewerkt worden aan het beter aan- en vrij spelen van de hoeken, want dat ontbreekt er hier en daar nog wat aan. Dan zullen Annet Kraakman (2x), Lize Vrolijk (3x), Saskia Kolster (2x) en de opbouwspeelsters Lisanne Ruiter (3x), Dana Vincenten (3x) nog beter uit de verf komen en dan kan Voorhout nog meer genieten van het leuke handbalspelletje dan dat het nu al is. Ook 2e team speelster  Lot van Kampen viel goed in. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 36-23 overwinning. A.s zondag 23 november gaan de dames naar het Limburge Valkenburg. Het wordt een lange reis, maar hopelijk met wat supporters zijn, kunnen de dames er tegen  Iason een verrassende wedstrijd van maken.

Meer foto’s van de wedstrijd zien?
Als supporter mee tegen Iason?

Geplaatst op 16/11/2014, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.