Dames 1 belonen zichzelf eindelijk weer!

Na een onnodige nederlaag bij MHV, een weggegeven overwinning bij Verburch(26-26) en onterecht verlies tegen koploper Hercules was het weer eens tijd voor een overwinning voor de Voorhoutse ploeg. Het team barst van het talent en de mogelijkheden, maar onnodige fouten in de afronding zorgden dus voor een slechte reeks.

In de vijfde speelronde moest het team van trainer/coach Ricardo Clarijs en assistenten Gert-Jan en Monique van de Lans, het opnemen tegen laagvlieger Dongen. Na een busrit van anderhalf uur kwam het team, gehavend door blessures van Marlen Arroyo en Mariska Poot, getergd uit de startblokken. Het team ging voor elkaar door het vuur, liet strijd in de dekking zien met achter zich de betrouwbare sluitpost Kim Geerlings, en wist enkele malen snel uit te breken, onder andere met een bekeken loopactie van Lisanne Ruiter. Verschillende zorgvuldig opgebouwde aanvallen leiden tot open kansen voor de hoekspeelsters Saskia Kolster en Lize Vrolijk. Onnodig balverlies en slordigheden zorgen er voor dat Foreholte niet uit kon lopen in de beginfase. Van 1-3 in het voordeel van de Voorhoutsen ging het gelijk op tot 6-8. Daarna deed Foreholte er nog een schepje bovenop. Door nieuw impulsen van wisselspeelsters Nikki van de Post en Dana Vincenten ging de deur op slot en werd het vijandelijke doel makkelijker gevonden. Waar het in de vorige 3 wedstrijden moeilijk bleek om 100% kansen af te ronden, gingen deze er nu feilloos in, zowel vanaf de hoek, de snelle tegenaanval en na mooie individuele acties. Toen opbouwspeelster Naomi Hoogervorst en Anabel Arroyo zelf uitgeraasd waren, wisten ze Ramona Vink enkele keren prima vrij te spelen op de cirkel. In deze periode liepen de Voorhoutsen steeds verder uit, tot uiteindelijk 14-21 bij rust.

Begin tweede helft ging Foreholte door waar het gebleven was, Dongen continue onder druk houden en waar mogelijk snel omschakelen. 2e keepster Eslie Elst probeerde keer op keer de vrije man te zoeken. Kim Schuurbiers scoorde vanuit de omschakeling en daarna werd Saskia Kolster weer enkele malen goed vrijgezet na perfect team spel. Saksia ronde nagenoeg alles feilloos af en kroonde zich hiermee top topscorer van Foreholte met 8 hoek-doelpunten! De maximale voorsprong van 11 doelpunten, met een tussenstand van 32-21, was met nog 10 minuten te spelen bereikt. Toen ging de handrem er op en speelde Foreholte de wedstrijd gecontroleerd uit. Dana Vincenten en Saskia Kolster scoorden nog twee keer, maar het belangrijkste was om iedereen heel te houden in de ruwe eindfase. Hierdoor kon Dongen nog wat terug komen, maar spannend werd het nooit.

Foreholte pakte hiermee het vierde en vijfde punt van deze competitie, en beloonde zichzelf eindelijk weer eens voor het, over het algemeen, goede spel. ‘Gewoon afmaken’ blijkt de oplossing, want dan speelt Foreholte vaak een makkelijke wedstrijd.

Donderdag staat de 2e wedstrijd van het bekerprogramma in de agenda. Om 20.00 uur spelen de dames bij Hellas 2 in Den Haag voor een plekje in de volgende ronde. Zaterdag treedt de formatie om 20.30, thuis in de Tulp, aan tegen E&A. Daar moet de ploeg deze lijn doortrekken.

Geplaatst op 10/11/2014, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.