Dames Foreholte dansten tegen Hercules op een strafminutenfestival

Het nog ongeslagen Rijswijkse Hercules heeft met fysieke bedoelingen de wedstrijd in een volle sporthal De Tulp naar zich toe weten te trekken in de laatste seconden. Na de 10 tijdstraffen (waarbij 2 x rood door 3 x 2 min) voor Hercules en voor Foreholte in totaal 7 tijdstraffen, was de conclusie van de wedstrijd, die eindigde in een 23-24, dat het ook een foutenfestival van alle kanten was.

Dat Hercules moeite had met het verdedigingssysteem van Foreholte was al snel duidelijk. Met geforceerde aanvallen probeerden ze de Voorhoutsen op de knieën te krijgen . Hoewel er geregeld onnodig balverlies was bij beide teams, was Foreholte toch in staat Hercules voor te blijven. Maar dat beide teams aan elkaar gewaagd waren was duidelijk. Het spel van Foreholte (zonder de geblesseerden Marlen Arroyo, Dana Vincenten en Melanie Zwaan) was technisch meer verzorgd, maar er werden te veel kansen gemist. Na 30 minuten was het dan ook 12-12. Wat er in de tweede helft na 10 minuten allemaal gebeurde valt bijna niet serieus te noemen. De vele tijdstraffen waren over het algemeen redelijk terecht. Het ontsierde de wedstrijd, maar spannend bleef het hierdoor wel. Foreholte had ook duidelijk meer moeite met de tweede keepster van Hercules. Dus na 10 minuten viel de ene na de andere tijdstraf en Foreholte stond zelfs met drie speelsters in het veld. Daar komt natuurlijk weinig zinvols uit. De doelpunten viel om en om en aan het eind toen Hercules de cirkelspeelster Mariska Poot van Foreholte het veld had uitgewerkt met een blessure (zonder straf !), was het de tegenstander die met 23-24 de overwinning vierde alsof ze van de kampioen hadden gewonnen terwijl ze zelf bovenaan staan op de ranglijst! Een gelijkspel zou meer dan verdiend zijn geweest voor Foreholte. Alle speelsters wisten te scoren. Volgende week zondag is er de uitwedstrijd in en tegen Dongen. Foreholte zal er voor gaan om de punten mee naar Voorhout te nemen.

Voor meer foto’s klik hier.

Geplaatst op 02/11/2014, in Dames 1 (veld), Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.