Handbaldames Foreholte bijna onderuit in slotfase

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen het Poeldijkse Verburch op het programma. Marlen Arroyo moest zich geblesseerd afmelden en Melanie Zwaan zit ook nog in de “ziekenboeg”. Op 2 oktober wonnen de Voorhoutsen nog in de bekercompetitie. Nu stond men met nog 5 minuten te gaan 5 doelpunten voor. Verburch gaf alles en het lukte nu met goede afstandschoten , omdat Foreholte verzuimde op te treden en het zo uiteindelijk 26-26 werd.

Het was koud in de sporthal in Poeldijk en echt verwarmend  was de wedstrijd ook niet. Hoewel  Foreholte al na 9 sec scoorde kreeg dit geen direct  vervolg. Het was aan de souplesse en klasse van  Naomi Hoogervorst  én het o.a. feilloos benutten van de strafworpen van Anabel Arroyo te danken, dat het team gelijke tred hield met Verburch. Een tussensprint zorgde er voor dat men na ruim 15 minuten op 6-11 kwam. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Waarom het dan niet lukte is een raadsel. Waren het de vele “cirkel” fouten (?) of het vaak haastige spel, geen voldoende inspiratie bij de aanval of het niet altijd op tijd terug in de verdediging? Kort door de bocht gezegd, Foreholte miste de spirit om boven Verburch uit te stijgen. Met de rust was het 13-15 en in de tweede helft hetzelfde verhaal. Ook nu met nog 5 minuten te gaan 5 doelpunten voor. Maar Verburch slaagde er in de zwakke plekken van Voorhout bloot te leggen en profiteerde daar gretig van. Foreholte beduusd achterlatend. Gelukkig kon er nog een punt bijgeschreven worden . Eind 26-26 . De scores werden verzorgd door Anabel Arroyo 10 x (4 p), Naomi Hoogervorst 7 x, Saskia Kolster, Ramona Vink en Nikki vd Post allen 2 x en Lisanne Ruiter, Lize Vrolijk en Dana Vincenten allen 1 x.

Zaterdag  1 november de belangrijke wedstrijd in de Tulp tegen Hercules uit Rijswijk om 20.30 uur. De dames kunnen uw aanmoedigingen heel erg goed gebruiken. Komt allen.

knop foto's

Meer foto’s zien? Klik op de afbeelding

Geplaatst op 26/10/2014, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.