FOREHOLTE BEKERT VERDER

De Voorhoutse handbaldames wonnen afgelopen donderdag in Poeldijk van het plaatselijke Verburch voor de bekercompetitie. Het team dat ze ook zullen tegenkomen in de 2e divisie moest na een hoopvolle ruststand 12-12 uiteindelijk het hoofd buigen voor de dames van Ricardo Clarijs: 18-23.

Verburch is al jarenlang een geduchte tegenstander voor Foreholte. Ook nu was er nervositeit in het veld. Met name in de eerste helft waren er geregeld foutieve passes en de balaanname verliep ook niet vlekkeloos. Het was met name van Verburchzijde een behoorlijk harde wedstrijd, waarbij de scheidrechters niet altijd optraden als de beweeglijke speelsters van Foreholte afgestopt werden. Verburch dat t.o.v. Foreholte een aantal lange speelsters heeft, kon geen vuist maken, wat kwam door de goede defensie van Foreholte. Halverwege de eerste helft was het 5-9, maar Verburch wist toch met een paar snelle breaks op 12-12 te komen. Ook in de tweede helft ging de strijd aardig gelijk op. Foreholte had het moeilijk, maar bleef knokken. Met name keepster Kim Geerlings hield de ploeg overeind door fantastische reddingen. Ook had ze het geluk dat 7 schoten op paal en lat belandden. Halverwege kreeg Naomi Hoogervorst het op haar heupen en scoorde een aantal keer heel fraai. Het gat was geslagen met een stand van 16-20 na 15 minuten. De Voorhoutsen moesten nog wel knokken om de 18-23 te verdienen. De scores kwamen van: Anabel Arroyo 6 (4p), Naomi Hoogervorst 5, Marlen Arroyo 3, Lize Vrolijk 3 (1p), Nikki v.d. Post en Mariska Poot beide 2, Annet Kraakman en Saskia Kolster beide 1.

Meer foto’s zien?

Geplaatst op 03/10/2014, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.