EEN WEDSTRIJD MET TWEE GEZICHTEN

Afgelopen dinsdag was er weer ’n oefenwedstrijd van het eerste Dames Team Handbal Foreholte tegen Quintus 2 uit Kwintsheul. Het was ’n prima tegenstander voor de Foreholte dames dat op ‘n 16 – 14 ruststand werd gezet. Foreholte dat afgelopen weekend ’n pittig trainingsweekend had verwerkt, speelde de wedstrijd met 7 wissels, maar de tweede helft was voor sommige net even teveel gevraagd : 27 – 31 eindstand.

Foreholte ging furieus van start. Binnen 5 minuten stonden zij met 5 – 1 voor. Met werkelijk heel goed en snel samenspel kregen de dames dit voor elkaar. Maar Quintus raakte hiervan niet uit het veld geslagen. Het fysiek sterke team had ook weer binnen 5 minuten de stand teruggebracht tot 7 – 6. Hierna ging de sportieve strijd gelijk op onder leiding van ’n goed scheidsrechters koppel. Foreholte wisselde goed door en kon op voorsprong blijven. Na 30 minuten was de stand 16 – 14. Quintus posteerde, net als Foreholte, in de tweede helft ‘ n andere keepster en er was bij hen duidelijk afgesproken feller te reageren in de verdediging. Foreholte liet zich hierdoor verrassen en had daar aanvankelijk geen antwoord op. De eerste 10 minuten waren niet echt goed te noemen; teveel balverlies, zwakke schoten en te laat terug in de dekking, zorgden na 10 minuten voor een 18 – 21 achterstand. Hierna hervonden de Voorhoutsen zich enigszins maar het weekend leek nog in de benen te zitten. Met moeite konden zij Quintus bijbenen, maar het lukte tot 26 – 27. Hierna was het Quintus dat het laatste woord had en uiteindelijk won met 27 – 31. Een hele leuke, pittige en sportieve wedstrijd waar het opgekomen publiek van heeft genoten. Het kan in de toekomst alleen nog maar beter gaan.

De scores waren: Mariska Poot, Marlen Arroyo, Anabel Arroyo en Naomi Hoogervorst allen 4x, Dana Vincenten en Nikki vd Post beide 3x, Ramona Vink 2x, Lize Vrolijk, Lisanne Ruiter en Saskia Kolster allen 1x.

Geplaatst op 02/09/2014, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

1. Prima oefening. Ricardo heeft een luxe probleem. Onze selectie is duidelijk in de breedte gegroeid. Dat is een hele geruststelling nadat we een paar seizoenen, door teveel blessureleed, beneden ons niveau zijn geëindigd. Succes meiden.