Dames Foreholte op weg naar een seizoen vol verwachtingen

In het weekend van 4/5 oktober wordt de eerste wedstrijd gespeeld in de zaalcompetitie van de tweede divisie. De voorbereidingen zijn gestart sinds half augustus en naast trainingen zijn er de oefenwedstrijden en trials die het team hopelijk naar een positie hoog in het klassement gaat brengen. Want met de huidige selectie van geroutineerde speelsters in combinatie met hele jonge speelsters zijn de verwachtingen hoog gespannen en het team is er klaar voor een prestatie neer te zetten. Maar gebleken uit enkele jaren terug is het wel belangrijk dat dragende speelsters niet geblesseerd raken. Onder leiding van de nieuwe trainer/coach Ricardo Clarijs met een (bekend) begeleidingsteam om zich heen zal dit alles gestalte moeten gaan geven. Donderdagavond was er in de Tulp een wedstrijd tegen Schipluiden, dat in de Hoofdklasse gaat spelen.

Foreholte dat een grote selectie heeft, zorgt er voor dat iedereen zoveel mogelijk kan spelen en zich kan laten zien in de voorbereiding. Hierdoor krijgen telkens speelsters de gelegenheid om een wedstrijd vanaf de tribune te bekijken. Na de twee wedstrijden afgelopen weekend tegen Hercules en Westlandia waren nu Lize Vrolijk, Marlen Arroyo, Lindsay Willemen en Mariska Poot de ‘gelukkigen’. Onder de goede wedstrijdleiding van Natascha den Elzen werd het een nuttige, leerzame partij. Foreholte had duidelijk moeite met elkaar te vinden op het juiste moment. Er werd soms slordig gespeeld zodat er onnodig balverlies was. Men wilde teveel naar de cirkel afspelen of zelf doorlopen, maar daar was het vaak veel te druk met verdedigsters. Maar Schipluiden dat geenszins van plan was om zich gewonnen te geven, zorgde voor de inspiratie bij Foreholte. Schipluiden opende de score maar daarna was het Foreholte dat de voorsprong nam, mede dankzij ’n goed keepende Kim Geerlings en Susan van de Nieuwendijk. In de eerste helft bleef het aantal doelpunten van Schipluiden steken op 11. Foreholte scoorde vanuit diverse posities en met name Dana Vincenten was van afstand en vanaf de 7 meter weer trefzeker. De trainer, die voor deze gelegenheid achter de video had plaats genomen, liet de coaching over aan zijn mensen van het begeleidingsteam en zij namen de Voorhoutsen met een ruststand van 14 – 11 mee naar de kleedkamer. In de tweede helft verdedigde Roxanne Roffelsen het doel en hoewel de aanval bij Foreholte beter ging lopen , bleef Schipluiden attent op technische fouten bij Foreholte. En met name de verdediging van Schipluiden manifesteerde zich behoorlijk. (bij Foreholte is dit nog een aandachtspunt). Toch was het Foreholte dat afstand nam door enkele mooie doelpunten van o.a. Lisanne Ruiter. Hoewel Foreholte nog niet het achterste van hun tong wilde/kon laten zien is de 29 – 22 overwinning goed te noemen. De voorbereiding is in gang gezet en aanstaand weekend is er ’n trial. De dames die scoorden tegen Schipluiden waren: Dana Vincenten 7 (5p), Ramona Vink en Lisanne Ruiter beide 5, Naomi Hoogervorst 3, Anabel Arroyo en Annet Kraakman 2, Anouk Zwaan, Melanie Zwaan, Saskia Kolster, Nikki vd Post en Lot van Kampen allen 1.

Geplaatst op 28/08/2014, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.