Dames C1 wint nipt vroege wedstrijd bij Velo

Na een rust periode van twee weken mochten de meiden van de C1 aantreden tegen Velo in Wateringen. Het was nog ietsiepietsie donker toen we vertrokken (08:40).

De wedstrijd werd gestart met het 3-2-1 systeem waar we steeds beter op ingespeeld raken al gaat dat nog zeker niet vlekkeloos.

Ook Velo startte vlot en binnen mum van tijd stonden we met 3-0 achter! Dat beloofde wat voor de rest van de wedstrijd daarom besloten we ook om terug te gaan naar het 5-1 systeem en met 1 op 1 verdediging op hun rechteropbouwer.  Zij werd zo uit de wedstrijd gehaald en wat zeker in ons voordeel was.  Knap staaltje verdedigingswerk van de meiden.  Ondertussen kwamen we langszij en stond het 4-5 er werd goed vrijgelopen op de cirkel. Zo ontstond er ruimte voor de hoek en cirkel speelsters. Kansen lieten we niet onbenut. We gingen rusten met 8-9 voorsprong.

In de rust werden nog wat puntjes op de i gezet en werd aangegeven wat nog beter kon en hoe we nog meer ruimte moesten creëren. We starten scherp en liepen uit naar 9-13 maar….. toen kwam de klad erin, met veel balverlies niet goed genoeg sluiten in de verdediging.

En zo liep Velo langs ons heen en stond 14-13. De koppies werden wakker geschud.  Dit gingen we toch niet uit handen geven? Nee …. kom op …. verder gaan en knallen! Allemaal nog een stapje harder en zo werden er toch nog een aantal mooie kansen en breaks gecreëerd.  Hun keepster stond echt geweldig te keepen en hield Velo in de race. Toch konden we nog een paar mooie goaltjes mee pikken en stond het 17-18 met nog 40 seconden op de klok. De spannende laatste secondes (vooral langs de lijn) gelukkig speelde de meiden de bal rond in de ploeg en was het eindelijk tijd zo namen we de 2 punten terecht mee naar Voorhout!

Doelpunten: Karlijn 4, Benthe 4, Zoë 3, Tamara 2, Elke 2, Jolijn 1, Demi 1, Tamar 1

Geplaatst op 06/01/2014, in Dames C1, Seizoen 2013 / 2014. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.