Foreholte presenteert nieuwe trainer/coach Dames 1

Even voorstellen.

guido_torenbeekHallo ik ben Guido Torenbeek. Sinds afgelopen donderdag 21 maart is het bekend gemaakt dat ik komend seizoen verantwoordelijk ben voor dames 1.
43 jaar geleden ben ik in Wijchen geboren en ben mede door mijn ouders (die uit Den Haag kwamen) op handbal gegaan. Daarna ben ik nooit meer los gekomen van het spelletje. Op alle niveaus gespeeld behalve de eredivisie. Tevens train ik al herenteams sinds mijn juniorentijd.
Het is het mooiste spelletje dat er is, maar dat hoef ik jullie niet uit te leggen. Samen met handbal heb ik nog 2 andere passies, sport en reizen. Zodoende heb ik de sportacademie in Tilburg doorlopen en ben daarna aan het werk gegaan op verschillende scholen.
Tijdens elke schoolvakantie was ik ergens op de wereld te vinden. En elke keer riep ik dat ik een wereldreis wilde maken. Om dat niet mijn hele leven te roepen en achteraf geen spijt te willen krijgen heb ik in 2001 de knoop doorgehakt en heb besloten te gaan reizen. Ik heb mijn huis verkocht en ben met een rugzak op de wereld in gegaan. Zonder ander plan dan: MAKING MEMORIES. Na 2 jaar reizen vond ik het welletjes en kreeg ik behoefte aan meer stabiliteit. Dat lukte en binnen een jaar was ik getrouwd en ben ondertussen alweer 8 jaar getrouwd met een mooie zoon van 6 jaar. Wij wonen in Dronten dat een zeer centrale plek binnen Nederland blijkt te zijn.
Na mijn wereldreis ben ik me meer gaan toeleggen op het trainen en coachen van dames teams. Dit resulteerde in een regionale beker finale en een jaar later de beker met Wijhe’92, een kampioenschap met Wijhe’92, een finaleplaats in de regionale beker met Dalfsen 2 en dit seizoen een kampioenschap met Haarle. Het mooie van het trainen en coachen is het smeden van een team. Ieder met zijn eigen kwaliteiten maar wel gebruik makend van de kwaliteiten van de ander. Zodoende sterker worden dan de som der delen.
Mijn interesse in Foreholte is gegroeid de laatste maanden. Doordat wij op het zelfde moment speelde als Foreholte kon ik niet eerder dan 16 maart (tegen Quintus) komen kijken wat voor een team het was.
Nou daar zag ik een team dat het handbalspelletje speelde dat ik voor ogen heb. Zo ben ik afgelopen jaar kampioen geworden met Haarle. Alleen speelde Foreholte het een tandje sneller, agressiever en gewoon beter. Vooral de offensieve dekking die Foreholte hanteerde maakte indruk. Mijn idee dat je niet moet wachten wat de tegenstander doet werd hier geweldig ten toon gespreid. Mijn enthousiasme voor de club was geboren.
Op dit moment ben ik werkzaam in de jeugdgevangenis in Amsterdam zuidoost. Ik werk daar als teamleider onderwijs. Een zeer leuke baan die zeer hectisch is. Ook daar komt het belang van werken met een team heel erg naar boven. Respect voor elkaar kwaliteiten staat daar hoog in het vaandel. Het creëren van een veilige omgeving waarin een ieder zich optimaal kan ontplooien zonder angst te hebben voor gezichtsverlies is mijn core business daar.
Ik houd van humor maar ook van duidelijkheid. En om daar maar mee te eindigen, ik heb enorm veel zin om met deze getalenteerde club meiden te gaan werken komende tijd.

Gr Guido

Geplaatst op 23/03/2013, in Dames 1, Seizoen 2012 / 2013. Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

1. Guido welkom in Voorhout, veel succes en een leuke tijd bij Foreholte.

2. Cor Bakker

Welkom Guido. Ik hoop dat we volgend seizoen in de eerste divisie blijven spelen. Daarom gaat mijn support voorlopig naar Ad en de meiden voor de belangrijke laatste wedstrijden. Maar jouw enthousiasme geven me wel vertrouwen voor de toekomst. Ik hoop ook dat de afstand tussen Dronten en Voorhout geen problemen gaat geven. Veel succes.

3. Welkom Guido, na een mooie periode met Ad, veel plezier en succes met onze meiden..

4. Dank jullie wel, het reizen zit in mijn bloed dus die afstand is het probleem niet. Mijn passie voor handbal is de andere drive, de meiden maken het compleet. De 1ste divisie is ook doel van mij, daarom support ik Ad en de dames ook de komende wedstrijden.