Een nieuwe actie, een daverend succes!!

Vrijdag 14 december 15.00 uur. Een regenachtige vrijdagmiddag. Een vrachtwagen van Bakkerij Ammerlaan rijdt het sportpark Elsgeest op. Volgeladen met 800 kerststollen. Het begin van de kerststollen actie van de handbalvereniging is een feit.

Het is 16.00 uur er hangt een heerlijke bakkersgeur in de Breakout. De eerste enthousiastelingen komen vol goede moed de Breakout binnen. De regen is maar bijzaak blijkt.

Na een warme bak koffie en de routes verdeeld te hebben, werden de auto’s volgeladen en kon iedereen van start gaan. Mooi om te zien was hoe teams zich samen voegden en elkaar de verkoopkneepjes van het vak bij brachten.

Het oude dorp was als eerste aan de beurt deze avond…..Kreten als: “mag ik bij mijn oma verkopen” en “wij willen de wedstrijdbal winnen” galmen over het terrein. Voelden wij hier toch een onderlinge competitie strijd….??

Marion maakte wederom weer een paar mooie kiekjes en een half uur later was iedereen vertrokken vol enthousiasme en doorzettingsvermogen. De dames van de activiteitencommissie hadden intussen de handen vol aan de toestromende “klanten”, die hun bestelling op kwamen halen in de Breakout. De kerststollen gingen als warme broodjes.

Enkele teams die niet konden helpen, wilden toch hun bijdrage leveren en hebben hun beste beentje voorgezet en een lijst meegenomen naar het werk of verkocht aan buren en familie.

Na enkele uurtjes verkopen en kou kleumen melden de eerste leden zich weer. Helemaal verregend en doorweekt, maar goed verkocht, konden ze genieten van een heerlijke kom soep en wat drinken. Smullen geblazen.

Zaterdagochtend stond het koffiezet apparaat om 9.00 uur alweer te pruttelen. En om 10 uur stonden de eerste leden voor de deur. Deze dag mooier weer, dus vol goede moed aan de slag. De strijd welke team de meeste kerststollen zou gaan verkopen en dus de wedstrijdbal zou krijgen was nog niet gestreden.

Natuurlijk was er voor de verkopers wat lekker na die tijd en hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Sommige moesten nog trainen, dus een broodje knakworst ging er wel in.

De activiteiten commissie kon zaterdagmiddag de balans opmaken. Meer dan 725 stollen waren verkocht in 2 dagen tijd! Daarnaast was er gezelligheid en teamgeest. Leden met een rijbewijs namen leden zonder rijbewijs mee voor de verkoop. Sommigen leden zonder begeleiding, konden zich aansluiten bij andere teams. Sterke dames en kerels hielpen de kratten verslepen voor de kleinsten onder ons.

Dan nog de strijd om de wedstrijdbal. En er is gestreden…..!!  Ieder op zijn eigen manier, met zijn eigen gemaakte regels en ideeën, maar na telling is gebleken dat C2 samen met C1 de meeste stollen hadden verkocht. Maar liefst 160 stuks! Zij kunnen beide op korte termijn een wedstrijdbal verwachten.

Wij willen iedereen bedanken voor de inzet!! Dit allemaal voor onze club.

We hopen volgend jaar wederom op jullie medewerking

Activiteitencommissie
Anja-Wendy-Clarika-Judith

Geplaatst op 16/12/2012, in Activiteiten commissie, Kerststollenactie en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

1. Cor Bakker

Goed van die C-tjes hé? Maar ook veel respect voor al die andere jeugdleden die het slechte weer hebben getrotseerd en ook natuurlijk voor al die vrijwilligers en de activiteitencommissie. Waarin een kleine vereniging groot kan zijn!