Dames C1 geeft voorsprong niet meer weg

De dames van de C1 speelde vandaag tegen Verburg, de nummer 3 in de stand. Foreholte staat op plek 4. Het werd een wedstrijd met grote verschillen.

Na het fluitsignaal duurde het wel even voordat er gescoord werd. Het eerste doelpunt was een keihard loopschot vanaf de linkeropbouw precies in de kruising. Dit prachtige doelpunt was het startsein voor een Voorhouts kwartiertje. Het duurde tot de 17 minuut alvorens Verburg wist te scoren.  Toen had Foreholte al 5 keer gescoord. Niet omdat Verburg zo veel minder was. Maar het leek Verburg gewoon niet te lukken om te scoren. De paal stond succes in de weg. Ook had onze keeper een top dag. Ruststand 6-2.

Het zo succesvolle kwartiertje had veel energie gekost. Omdat een aantal speelsters niet echt fit waren, werd er in de rust gekozen om de aanvallers pas bij de cirkel op te vangen. In plaats van het in de ruimte verdedigen.

Het spel beeld in de tweede helft was lang niet zo aantrekkelijk als in de eerste helft.  Steeds vaker werd voor de moeilijke oplossing gekozen. Gevolg: onnodig bal verlies. Iedereen kroop naar het centrum en bleef na het instarten op de verdediging staan. De verdediging van Verburg kwam hierdoor niet echt meer in problemen. Verburg kwam wel vaker door onze verdediging heen, maar stuitte net als in de eerste helft tegen onze doelverdediger. Dat er minder gescoord werd was een logisch gevolg van het spel in de tweede helft. De voorsprong was nog wel voldoende voor de winst, eindstand: 8-5.

Na de wedstrijd waren de speelters zelfkritisch. De genoemde verbeterpunten zijn besproken. Terecht klonk er een applaus voor onze nummer 1. Zonder haar topvorm hadden we vandaag een andere score op het bord gezien. De volgende wedstrijd is thuis tegen HVV op 16 december, 10:20 uur.

Geplaatst op 01/12/2012, in Dames C1, Seizoen 2012 / 2013. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

1. Mooie 1e helft veel snelheid in t spel leuk om te zien en hard gewerkt !
    Complimenten voor 1e helft en romy winnaar of the match
    Goed stand gehouden ga zo door 👍