DIOS – Heren A1 (25-17)

DIOS A1 – Foreholte A1 (1e klasse zaalcompetitie)

Afgelopen zondag moesten de oudste jongens van H.V. Foreholte de 2e wedstrijd spelen in de 1e klasse van de zaalcompetitie. De jongens spelen voor het eerst in deze klasse en dat resulteerde in een nederlaag in de 1e wedstrijd. Ondanks het verlies in de 1e wedstrijd was er goed gespeeld. Voor de 2e wedstrijd moesten de jongens naar Den Hoorn om daar tegen DIOS te spelen.

Foreholte begon wat onwennig aan de wedstrijd en dat resulteerde direct in een 2-0 achterstand. Foreholte wist via mooie acties en snelle tegen aanvallen dicht bij de tegenstander te blijven en zelfs gelijk te komen na een achterstand van 8-2 tot 8-8. De verdediging van DIOS was hard en resulteerde in een flinke charge op Daan Hoogervorst die vanuit de hoek onreglementair gestopt werd, deze actie leverde een tijdstraf op en een strafworp voor Foreholte die helaas gemist werd.

Foreholte ging de rust in met een achterstand van 4 doelpunten. In de rust werden er wat puntjes op de “ i ” gezet en men begon vol goede moed aan de 2e helft. De 1e goal was dan ook voor de Voorhouters die daarmee de achterstand verkleinde tot 3 en de spanning terug bracht in de wedstrijd. DIOS liet het hier niet bij zitten en schakelde over op nog een tandje harder verdedigen wat bij Foreholte wat angst in het bloed gaf. Beide scheidsrechters lieten dit toe en DIOS liep langzaam uit naar een grotere voorsprong. Foreholte ging niet mee in het spel van DIOS en bleef mooi, snel en verzorgd handbal spelen.

Met de ene mooie aanval na de andere werden er toch goede kansen gecreëerd die niet allemaal benut werden. Keeper Dyon vd Linden hield Foreholte goed in de race. Bij een achterstand van 6 doelpunten in het voordeel van DIOS waren het de broertjes Vos die via een hele mooie “ vlieger ” de stand weer verkleinde. Het mocht echter niet baten want DIOS won de wedstrijd met 25 – 17 en ging Foreholte ondanks een goede wedstrijd met lege handen huiswaarts.

Geplaatst op 11/11/2012, in Heren A1, Seizoen 2012 / 2013. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

1. dyon van der linden

mooie samenvatting !!