Dames Foreholte opnieuw naar verlies

Venus / Nieuwegein – Foreholte

Afgelopen zaterdag verloren de dames van coach Ad Bouwer opnieuw en nu van Venus / Nieuwegein met 34-28. Vijf penalty’s werden gemist en Nieuwegein kreeg een doelpunt cadeau van het matig fluitend vrouwelijk koppel. Als los zand glipt de ploeg van Ad Bouwer door zijn vingers. De aanvallen en zeker de verdediging lopen niet gesmeerd en men is teveel op een eigen eilandje bezig, al zetten de dames zeker wel de schouders er onder. De wil is er wel, maar de uitvoering is te zwak. Men heeft teveel kansen nodig om tot scoren te komen, de gevreesde break-out ontbreekt en in de verdediging is weinig communicatie. Het is alom bekend, dat de ploeg veel langdurige blessures heeft en de jeugd heeft nog tijd nodig om dit niveau (eerste divisie) te halen.

De eerste helft ging toch nog redelijk gelijk op. Het was het beste deel van de wedstrijd. Een acceptabele 16-13 ruststand werd bij de wedstrijdtafel eenvoudig verhoogd naar 17-13. Nieuwegein, dat  Judith Demeijer als betrouwbare constante succesvolle factor  in de gelederen heeft, kon in de tweede helft het verschil niet uitbreiden naar meer dan 5 scores doordat zij zich veroorloofden nogal (te) hard te verdedigen zodat men 6 x tegen een tijdstraf op liep. Foreholte kon hier niet echt van profiteren. Nieuwegein had meer individuele klasse. Het was knap, dat de Voorhoutsen halverwege nog tot 25-22 (lees 24-22) terug kwamen, maar na een time-out stelde Nieuwegein orde op zaken en sloot men af met 34-28. Topscoorsters aan Foreholte zijde: Naomi Hoogervorst 9, Anabel Arroyo 6 , Ramona Vink 5.

Volgende week zaterdag 27 oktober de thuiswedstrijd in de Tulp tegen koploper DOS om 20.30 uur. Wie weet kunnen de dames stunten onder aanvoering van uw support en hun vertrouwen voor de competitie opkrikken.

Geplaatst op 21/10/2012, in Dames 1, Seizoen 2012 / 2013. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

1. Ik adviseer te stoppen spelen met hars, dit is toch moeilijker als menigeen denkt. Gewoon weer ouderwets ballen dan weet ik zeker dat de punten komen. Houw vol wij blijven suporteren. Bert P